email: tasosavrilionis@yahoo.gr

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2014

Ο ελληνικός λαός αλλά και η τοπική κοινωνία του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται μπροστά  σε μια πρωτόγνωρη για τα μεταπολεμικά χρονικά οικονομική και ανθρωπιστική κρίση. Θα περίμενε κανείς, το πρώτο μέλημα μιας υπεύθυνης δημοτικής αρχής να είναι η άσκηση σοβαρής κοινωνικής πολιτικής και η προσπάθεια να κρατήσει το δοκιμαζόμενο λαό όρθιο. Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τον προτεινόμενο προϋπολογισμό και τις προτεραιότητες του τεχνικού προγράμματος για το 2014 θα διαπιστώσει ότι είναι περίπου  ο ίδιος με αυτόν του 2006, όταν επικρατούσε το κλίμα ευημερίας και ευφορίας με δανεικά.  Οι ίδιοι κωδικοί με μικρές αυξομειώσεις κονδυλίων, έργα βιτρίνας προς τέρψιν των εργολάβων, μηδενικά ποσά για κοινωνική πολιτική, άχρηστες προμήθειες που γεννούν εύλογες απορίες  ( π.χ. προμήθεια κάδων 72.000 Ε όταν οι υπάρχοντες παραμένουν άδειοι),προκλητική κατασπατάληση ποσών για έργα αμφιβόλου χρησιμότητας ( 1.500.000 Ε για την πλατεία Παναγούλη ), ασφαλτοστρώσεις δρομίσκων προς άγρα ψηφοφόρων, λαχανόκηποι δίπλα στα νεκροταφεία και μια σειρά επιλογών, που για οικονομία χώρου δεν μπορώ να αναφέρω, προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και  δεν μου επιτρέπουν  να ψηφήσω ΝΑΙ σ' αυτή την πολιτική. Η λογική του τεχνικού προγράμματος είναι ίδια και απαράλλακτη  με αυτή που επικρατεί   στο δήμο τις τελευταίες δεκαετίες με αποτέλεσμα να είμαστε  στις χειρότερες θέσεις σε πράσινο και υποδομές. Η λογική του τσιμέντου που εφάρμοσε η παράταξη που κυβέρνησε το δήμο για πολλά χρόνια συνεχίζεται. Η σημερινή δήμαρχος  δηλώνει  υπερήφανη για το ότι συνεχίζει το έργο των προκατόχων της και δεν καταλαβαίνει ότι εκτίθεται έτσι ανεπανόρθωτα  στα μάτια των πολιτών. Ενδεικτικό παράδειγμα αυτού του παρηκμασμένου  τρόπου  λειτουργίας τους είναι η εσπευσμένη μελέτη  για την οδό Πόντου που έγινε προεκλογικά το 2006 με κόστος 800.000 Ε. Η τραγική εικόνα αυτού του "έργου"  σήμερα, πείθει και τον πιο καλόπιστο δημότη για τις εγκληματικές δράσεις που έχουν συντελεστεί στην πόλη .
 Ήμουν σίγουρος ότι μια δήμαρχος που εξελέγη με τη στήριξη του κόμματος και των διαπλεκόμενων με την εξουσία μέσων ενημέρωσης δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί με επιτυχία στις απαιτήσεις που επιβάλλουν οι σημερινές έκτακτες συνθήκες πολέμου. Όταν από τα σπάργανα έχεις εθιστεί στη λογική του βολέματος και της πελατειακής σχέσης με τον κόσμο, δεν μπορείς να αντιληφθείς το πως βιώνει μια οικογένεια ανέργων και υπερχρεωμένων συμπολιτών  τη σημερινή κατάσταση. Γι' αυτό και η απουσία σοβαρής κοινωνικής και ανθρωπιστικής πολιτικής στον προϋπολογισμό είναι εμφανής.
Θα ήμουν ευτυχής αν η κ. Δήμαρχος είχε διαψεύσει με τη στάση της αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν από την αρχή. Η κ. Δήμαρχος που επικοινωνεί  μόνο  με κάποιους  "μόνιμους"  αντιδημάρχους και ένα στενό κύκλο "συνεργατών" της μακριά από την κοινωνία, όσο και αν προσπαθεί να δείξει άλλο πρόσωπο κοιτώντας δεξιά και αριστερά βλέποντας ότι δεν μπορεί να στηριχθεί στο σύστημα ΠΑΣΟΚ που εναπόμεινε,  δεν μπορεί να πείσει κανέναν.Δεν μπορεί  να λέει ότι είναι κατά της πολιτικής των μνημονίων όταν λίγους μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφια βουλευτής με το κόμμα που μας οδήγησε σ' αυτά.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι στα επόμενα χρόνια η οικονομική κατάσταση  θα επιδεινωθεί. Θα είναι ευτύχημα για την πόλη μας να αναδειχθούν στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου υγιείς δυνάμεις, χωρίς αγκυλώσεις και κομματικές εξαρτήσεις, με κοινωνικές ευαισθησίες που θα έχουν κύριο μέλημα να στηρίξουν ουσιαστικά τους συμπολίτες μας και να απαλείψουν τη μιζέρια από την πόλη μας.  Όλοι έχουμε ευθύνη γι' αυτό. Με την παράταξη  μου αναλαμβάνω το μέρος της ευθύνης που μου αναλογεί.
                                                              Τάσος  Αυρηλιώνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου