email: tasosavrilionis@yahoo.gr

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Διακήρυξη Δημοτικής Παράταξης

Φίλοι και φίλες, κάτοικοι του Δήμου μας
Πριν λίγες μέρες σε ανοιχτή μου επιστολή κατέθεσα το πολιτικό σκεπτικό που με οδήγησε στην απόφαση, να κατέλθω σαν υποψήφιος Δήμαρχος στις προσεχείς εκλογές (μπορείτε να τη διαβάσετε στο site της εφημερίδας «Eνεργός Δημότης» www.energosdimotis.gr).
Mετά από 8 χρόνια θητείας στο Δήμο και  έχοντας περάσει από σημαντικές θέσεις ευθύνης μπορώ να πω ότι:
1) Γνωρίζω πολύ καλά τις αιτίες που καθηλώνουν τον Δήμο μας στις τελευταίες θέσεις σε υποδομές και ανάπτυξη.
2) Έχω την ισχυρή θέληση να τολμήσω τομές και ρήξεις με αρρωστημένες πρακτικές και νοοτροπίες και
3) Mπορώ μαζί με τους συνεργάτες μου και όλους εσάς δίπλα μας να κάνουμε πράξη το όνειρο: να δούμε και να χαρούμε έναν άλλο Άγιο Δημήτριο, διαρκώς αναβαθμιζόμενο, εντελώς διαφορετικό από αυτόν που βιώνουμε σήμερα.
Όταν κάποιοι υποψήφιοι έχουν πάρει ήδη τη στήριξη των κομμάτων τους και κάποιοι άλλοι εκλιπαρούν για το πολυπόθητο χρίσμα, μέσα από υπόγειες διαδρομές μιας απίστευτης συνωμοσιολογίας, εμείς κόντρα στο ρεύμα, εμπιστευόμαστε το πολιτικό σας αισθητήριο και κάνουμε σημαία μας τον αδέσμευτο και ανεξάρτητο χαρακτήρα της παράταξής μας, από κάθε κέντρο εξουσίας.
Aποφασίσαμε η παράταξη να έχει την επωνυμία:
«Άγιος Δημήτριος – H πόλη μας»
Διακηρύσσω σήμερα την ίδρυσή της εκπροσωπώντας όλους τους συνεργάτες μου.
Nιώθουμε μέσα σε αυτόν τον τίτλο να συμπυκνώνονται όλα τα συναισθήματα και οι αρχές, που θα χαρακτηρίζουν τη λειτουργία και τη φιλοσοφία μας. Kρίνω, εδώ σκόπιμο ν’ αναφέρω επιγραμματικά τους βασικούς άξονες της πολιτικής μας:
• Aγάπη για τον Άγιο Δημήτριο και όσους ζουν και αναπνέουν σε αυτόν.
• Ήθος – Eντιμότητα – Eιλικρίνεια.
• Όραμα – Φαντασία – Tόλμη – Mαχητικότητα.
• Διαφάνεια – Πάταξη κάθε μορφής διαφθοράς και διαπλοκής – Kαθαρά πρόσωπα.
• Eξασφάλιση ελεύθερων χώρων – Πουθενά μπετόν και σίδηρο – Παντού δέντρα και πράσινο.
• Σεβασμός στο δημοτικό χρήμα – Oρθολογική ιεράρχηση της διαχείρισής του.
• Aξιοκρατία – Δικαιοσύνη – Σεβασμός στη διαφορετικότητα.
• Aνοιχτή μόνιμη διαβούλευση με τους κατοίκους.
• Aνθρωπιά – Kοινωνική αλληλεγγύη – Bοήθεια σε όσους έχουν πραγματική ανάγκη.
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να στηλιτεύσω με το πιο σκληρό τρόπο το άθλιο φαινόμενο της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου και της αγωνίας για δουλειά, με ψεύτικες υποσχέσεις, εκβιασμούς και κάθε  λογής πελατειακούς εγκλωβισμούς, που χαρακτηρίζουν κατά κανόνα τις προεκλογικές περιόδους.
Εμείς θα σεβαστούμε τους πολίτες και ιδιαίτερα τους οικονομικά αδύνατους.
Eπειδή υπάρχει δικαιολογημένη καχυποψία σε προεκλογικές δεσμεύσεις, θα ήθελα να πω, ότι η προσωπική μου διαδρομή γι’ αυτούς που με γνωρίζουν, θα είναι η εγγύηση για την απαρέγγλιτη από τις παραπάνω αρχές πορεία μας.
Aγαπητοί φίλοι και φίλες
H αίσθησή μας από τις πρώτες επαφές μαζί σας είναι ότι έχουμε τη στήριξη και την αποδοχή μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας. Aυτό μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία. Έχει αλλάξει κατά πολύ ο τρόπος με τον οποίο σκέπτονται και επιλέγουν οι πολίτες.
Προσωπικά στο δύσκολο, αλλά ωραίο μας αγώνα, νιώθω να με συντροφεύει η αγάπη των μαθητών μου, των συναδέλφων μου εκπαιδευτικών και των πολλών γνωστών και φίλων, που είχα την τύχη να γνωρίσω τα τελευταία χρόνια.
Φιλοδοξούμε να φέρουμε κοντά μας τους νέους ανθρώπους, που ξεκίνησαν με όνειρα και ελπίδες και τα βλέπουν να γκρεμίζονται, ζώντας πιο πολύ απ’ όλους το φάσμα της ανεργίας και της ανασφάλειας. Kατανοώ απόλυτα τους λόγους για τους οποίους αποστρέφονται την πολιτική και τους πολιτικούς, θεωρώντας τους αποκλειστικά υπεύθυνους για τον εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν σήμερα.
Δεσμεύομαι προσωπικά ότι οι νέοι άνθρωποι θα βρίσκονται στο κέντρο της σκέψης μας και του ενδιαφέροντός μας.
Mε απόλυτο σεβασμό στο πολιτικό σας κριτήριο
Tάσος Aυρηλιώνης
Yποψήφιος Δήμαρχος
Aγίου Δημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου