email: tasosavrilionis@yahoo.gr

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Επιστολή της παράταξης προς τους δημότες Αγίου Δημητρίου

¨ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ¨
Με υποψήφιο Δήμαρχο τον Αναστάσιο Αυρηλιώνη  



Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Λίγες μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, μετά από έναν έντιμο και καθαρό προεκλογικό αγώνα, μπορούμε σήμερα να σας κοιτάξουμε στα μάτια, να σας σφίξουμε το χέρι και να σας πούμε:
Αγαπάμε τον Αγιο Δημήτριο. Πονάμε για την εικόνα που αποπνέει. Εικόνα που αδικεί όλους μας. Ονειρευόμαστε μια διαφορετική πόλη. Με υποδομές και ανάπτυξη. Έχουμε την ισχυρή θέληση να τολμήσουμε ρήξεις και τομές, που θα κάνουν την πόλη μας πιο ανθρώπινη. Είμαστε μια ομάδα απλών ανθρώπων σαν και σας. Άνθρωποι της διπλανής σας πόρτας. Δεν έχουμε μαζί μας “Σταρ” των ΜΜΕ, που δεν έχουν πατήσει ποτέ στον Αγιο Δημήτριο. Ούτε περιφερόμενους “παράγοντες” που κινούνται την τελευταία στιγμή, προς όπου κρίνουν ότι έχουν ατομικό συμφέρον. Έχουμε επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, επαγγελματίες, υπαλλήλους, εκπαιδευτικούς, εργάτες, νέους.
Συνειδητά επιλέξαμε να είμαστε μακριά από χορηγούς και ιδιωτικά συμφέροντα. Άλλωστε και αυτοί μας αποφεύγουν, γιατί ξέρουν ότι με μας δεν μπορούν να έχουν σχέσεις διαπλοκής.
Δεν έχουμε στο ψηφοδέλτιο μας πρόσωπα που μέσα από τη θέση τους στον κρατικό μηχανισμό μπορούν να εκβιάζουν συνειδήσεις και να δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις. Δεν εκδώσαμε ρυπαρά έντυπα σαν κάποιους άλλους για να υβρίζουμε και να συκοφαντούμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους και τις οικογένειες τους. Η ακόρεστη δίψα για εξουσία και χρήμα κάνει κάποιους να λειτουργούν χωρίς ηθικούς φραγμούς.
Εμείς σ’ όλες τις κακίες που εκπέμπονται από δεξιά και αριστερά, απαντάμε με το χαμόγελο μας, αποφασισμένοι να διδάξουμε ήθος και ευπρέπεια. Την παράταξη μας τη γέννησε η ανάγκη να αντισταθούμε στη φτήνια, την αθλιότητα και την πολιτική αλητεία. Η νίκη της παράταξης μας, που είναι ανεξάρτητη από κάθε κέντρο εξουσίας, θα εκπέμψει ένα ηχηρό μήνυμα γι’ αυτούς που κυβέρνησαν τη χώρα μας με τόση ανευθυνότητα και την οδήγησαν ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία. Αλλοίμονό μας αν το βράδυ των εκλογών ο πολιτικός χάρτης της Ελλάδας έχει τα γνωστά χρώματα των κομμάτων. Εισπρακτικά μέτρα αφαίμαξης του εισοδήματος των μικρομεσαίων εξυφαίνονται από τα οικονομικά επιτελεία, για την επόμενη κι όλας μέρα. Αν επικρατήσουν αυτοί που πήραν τα χρίσματα ή οι κομματάρχες που τα διεκδίκησαν, αυτό θα σημαίνει ότι με την ψήφο μας δίνουμε συγχωροχάρτι στους υπουργούς, στους κρατικούς επίορκους αξιωματούχους και τους διαπλεκόμενους μ’ αυτούς μεγαλοεπιχειρηματίες, που όλοι μαζί λεηλάτησαν το Δημόσιο πλούτο και προκαλούν βάναυσα το κοινό αίσθημα με την ασυλία και ατιμωρησία που απολαμβάνουν.
Δεν τα φάγαμε μαζί τα λεφτά κ. Πάγκαλε. Εσείς οι μεγαλόσχημοι τα φάγατε που σκόπιμα αφήνατε κι εμάς να μικροπαρανομούμε για να μην σας παρενοχλούμε από το μεγάλο σας φαγοπότι.
Η αποχή από τις εκλογές θα είναι ο χειρότερος τρόπος αντίδρασης για να εκφράσουμε το θυμό μας απέναντι σ’ αυτούς που μας οδήγησαν στο Μνημόνιο. Θα επιτύχουμε ακριβώς το αντίθετο. Ο επόμενος Δήμαρχος έτσι και αλλιώς θα εκλεγεί.
Είμαι σίγουρος ότι οι συνειδητοποιημένοι πολίτες με την ψήφο τους δεν θα αφήσουν τους κάθε λογής διαπλεκόμενους τους δυστυχείς εκβιαζόμενους και τα ευκολόπιστα θύματα απατηλών υποσχέσεων να αποφασίσουν για την τύχη της πόλης μας.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι απέναντι μας έχουμε τρομακτικούς μηχανισμούς εξουσίας, που θα επιδιώξουν να συνθλίψουν και να εξαγοράσουν συνειδήσεις. Από την άλλη μεριά ξέρουμε ότι απέναντι σ’ αυτό το άθλιο πελατειακό σύστημα έχουμε κι εμείς πολλούς μικρούς πανίσχυρους μηχανισμούς. Όλους εσάς που μας αγαπάτε και μας εμπιστεύεσθε. Μπορούμε όλοι μαζί αν το θελήσουμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια.
Με βάση τις εκτιμήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, η παράταξη μας είναι η μόνη που μπορεί να ανατρέψει τα κομματικά κατεστημένα.
Ζητάμε την ψήφο σας και σας υποσχόμαστε ότι θα την τιμήσουμε.
Εγγύηση γι’ αυτή την υπόσχεση αποτελεί η στάση ζωής του επικεφαλής του Συνδυασμού μας Τάσου Αυρηλιώνη.
Με ειλικρίνεια
Όλοι εμείς που συμμετέχουμε
στο συνδυασμό “Άγιος Δημήτριος - Η πόλη μας”
με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Αναστάσιο Αυρηλιώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου