email: tasosavrilionis@yahoo.gr

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Αντισταθείτε στις αθλιότητες

Άρθρο που δημοσιεύτηκε στις τοπικές εφημερίδες "Ενεργός Δημότης" και "Δημοτικό Φώς"

Αγαπητοί φίλοι κ φίλες,

Από τύχη ή από επιλογή βρεθήκαμε να ζούμε σε μια συνοικία, κομμάτι μιας τερατούπολης, που φιλοξενεί σχεδόν το μισό πληθυσμό της χώρας. Η ευθύνη γι’αυτή την υπερσυγκέντρωση με τα ολέθρια αποτελέσματα για την ποιότητα της ζωής μας, ανήκει στις πολιτικές ηγεσίες, που δεν φρόντισαν για την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλη την επικράτεια. Ο Άγιος Δημήτριος, η πόλη μας δυστυχώς σε πληγώνει, όπου και αν βρεθείς.
Κομμένη στη μέση απο το θλιβερό ρέμα της πικροδάφνης, με πέντε νεκροταφεία ν’απειλούν τη δημόσια υγεία με το χώρο του Ασυρμάτου εντελώς αναξιοποίητο, τελευταίο σε πράσινο, χωρίς κεντρική πλατεία σαν σημείο αναφοράς με τις μικρές πλατείες υπερφοτωμένες σε μπετόν και σίδηρο, με τους προαύλειους χώρους των εκκλησιών σε κατάσταση ερήμωσης, με αγορά που αργοσβήνει, κάθε άλλο παρά ελκυστική φαντάζει για τους κατοίκους της.
Τη μεγάλη ευθύνη για τη μίζερη εικόνα που αποπνέει ο Άγιος Δημήτριος την έχει η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, την οποία καταδίκασε ο κόσμος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.
Δυστυχώς και η σημερινή διοίκηση δεν κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δικαιώσει τις προσδοκίες μας. Δεν συνειδητοποίησε ο κ. Δήμαρχος ότι διαδέχτηκε ένα καθεστώς και ότι έπρεπε να κρατήσει στιβαρά το τιμόνι του Δήμου στα χέρια του. Έχασε τον έλεγχο της κατάστασης και σήμερα δείχνει κυριολεκτικά να παραπαίει.
Όπως έχω ξαναπεί το σύστημα είνα δημαρχοκεντρικό και απο την προσωπικότητα, το δυναμισμό και τις επιλογές του Δημάρχου, εξαρτάται κατ’εξοχήν η επιτυχία της Δημοτικής Αρχής. Σαφώς μεγάλο μέρος ευθύνης εχουν και οι άνθρωποι, τους οποίους είχε στην αυλή του.
Η εικόνα που παρουσίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν απο την αρχή, μέχρι το τέλος τραγική.
Τις πιο πολλές φορές η κατάσταση έμοιαζε να είναι εκτός ελέγχου. Μας διασώζει το γεγονός οτι ελάχιστοι κάτοικοι είναι ενημερωμένοι για το ρόλο που παίζει ο καθένας μας εκεί μέσα. Η αίσθηση που σου δημιουργείται είναι οτι κατα κανόνα άνθρωποι αδιάφοροι, εντελώς ακατάλληλοι για την υψηλή αποστόλη που τους ανέθεσε ο λαος, βρέθηκαν στα έδρανα τυχαία, μεσα απο πελατειακές σχέσεις που εκμεταλλεύτηκαν. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.
Είμαι σε θέση να ξέρω λόγω της ιδιότητας του εκπαιδευτικού, πόσο αξιόλογα και καθαρά άτομα βρίσκονται ανάμεσα σας. Για πολλούς λόγους όμως όλοι αυτοί δεν μπορούν να είναι εκεί στη θέση τη δική μας. Πριν λίγες μέρες βρέθηκα με την γυναίκα μου στη θάλασσα να συζητάμε με μια ομάδα άγνωστων ανθρώπων.
Κάποια στιγμή ανέφερα ότι θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος.
Μια γυναίκα τότε απο την παρέα μου είπε έκπληκτη: Καλά, εγώ είχα σχηματίσει την καλύτερη εικόνα για σας. Αλήθεια τι δουλειά έχετε εσείς με τον υπόκοσμο; Σοκαρίστηκα. Βλέποντας όμως τώρα προεκλογικά τον αμοραλισμό και τον κανιβαλισμό που κυριαρχεί στην πολιτική αντιπαράθεση διερωτώμαι: «Αλήθεια τι δουλεία έχω εγω εδω μέσα;» Από την άλλη πλευρά νιώθω την ανάγκη να παλέψω για να συμβάλλω με τους συνεργάτες μου στο ανέβασμα του επιπέδου. Δέν μπορεί όλοι εμείς να αφήνουμε τυχωδιοκτικά στοιχεία, ανθρώπους που την δήθεν «σοσιαλιστική» τους ταυτότητα την έχουν εξαργυρώσει πολύ ακριβά, βολεύοντας τα σόγια τους, να κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή. Θα πρέπει κάποτε οι αγνοί ψηφοφόροι όλων των κομμάτων να ξεφύγουν από τον ασφυκτικό κλοιό των κομματαρχών και να εκδηλώσουν το θυμό τους απέναντι σε όσους υπέγραψαν το μνημόνιο, αλλά και σε όσους οδήγησαν τη χώρα μας ένα βήμα πριν την καταστροφή.
Το σύνθημά μας είναι:
«Όλοι μαζί με όραμα και τόλμη»
«Καθαρά πρόσωπα-καθαρά χέρια»
Πέρασα από διάφορα πόστα. Προσπάθησα, όσο μπορούσα και όσο μου επέτρεπαν οι κακές συνθήκες που επικρατούσαν. Δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο μίσος θα εισέπραττα από την προηγούμενη Διοίκηση, απλά γιατί έχασε την εξουσία.
Σήμερα μπορώ να σταθώ απέναντι σας και να σας πω:
Νιώθω τόσο καθαρός όσο το χιόνι. Ποτέ κανείς δε θα πει στα παιδιά μου ότι ό πατέρας τους έκανε κάτι κακό.
Κλείστε τα αυτιά σας στο βρώμικο πόλεμο και τις συκοφαντίες που από διάφορες πλευρές θα ακούτε. Εμείς δεν κοροϊδεύουμε τον κόσμο ότι θα τον διορίσουμε. Η πολιτική προσωπικά με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Συνειδητοποίησα ακόμη ότι η πολιτική, όπως παίζεται και τη λειτουργούν κάποιοι από μας τους υποψηφίους Δημάρχους, είναι μακράν κατώτερη αυτού που φαντάζεται ο καλόπιστος πολίτης.
Αναθεώρησα ριζικά παγιωμένες θέσεις και απόψεις για πρόσωπα και πράγματα. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα. Είναι λάθος. Όλα εξαρτώνται από την πολιτική βούληση του Δημάρχου. Ο κόσμος λέει ότι «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι». Είναι μεγάλη αλήθεια. Φιλοδοξώ με τους συνεργάτες μου να σπάσουμε το αμαρτωλό πλέγμα σχέσεων διαπλοκής ανάμεσα σε κεντρική εξουσία, αιρετούς, επιχειρηματίες, επίορκους υπαλλήλους και «συνδικαλιστές», που συνεπικουρούμενο από ένα μοναδικό για τα ευρωπαϊκά δεδομένα σύστημα απόλυτης αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας, έφερε τα παιδιά μας σε κατάσταση απελπισίας.
Νιώθω υπερήφανος γιατί όπως ανέφερε και ο κύριος Σταματόπουλος-αντιδήμαρχος Οικονομικών- στο Δημοτικό Συμβούλιο, μείωσα σε ένα χρόνο 50% τα έξοδα συντήρησης των απορριματοφόρων σε εξωτερικά συνεργεία. Και μιλάμε για ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Και γι’ αυτό δε χρειάστηκε να κάνω πολλά. Διαμήνυσα απλά σε όλους, ότι θα είμαι αμείλικτος σε όποιον τολμήσεινα συναλλαγεί. Επιμένω: Όλα εξαρτώνται από την αποφασιστικότητα και την καθαρότητα του επικεφαλής. Γιατί και η ανοχή στην παραβατικότητα είναι συνενοχή.
Αγωνίστηκα σχεδόν μόνος για την υπόθεση του 4ου λυκείου. Μετά από τρία χρόνια ξαναφέρνουν το θέμα τώρα. Αν τότε δεν είχαν λειτουργήσει ύποπτα «παιχνίδια», το 4ο Λύκειο σήμερα θα είχε παραδοθεί στους μαθητές.
Τον καθοριστικό μου ρόλο να μην γίνει ο ασύρματος κέντρο εκπ/σης στρατιωτών και να μην πέσουν τεράστιες ποσότητες μπετόν σε χαρακτηρισμένους χώρους πρασίνου, μπορούν σήμερα να το επιβεβαιώσουν δεκάδες κάτοικοι που παραβρέθηκαν στις συνεδριάσεις. Θέλω να τους συγχαρώ για την αγωνίστικότητά τους, που συνέβαλε τα μέγιστα στην αποτροπή εγκληματικών παρεμβάσεων για τον τελευταίο ελεύθερο χώρο που μας έχει απομείνει.
Θα διεκδικήσουμε δυναμικά όλο τον Ασύρματο και θα τον διαμορφώσουμε σε αποκλειστικά χώρο πρασίνου. Επειδή όμως ο κόσμος έχει πάψει να πιστεύει στα «θα» μπορώ να σας πω ότι το παράδειγμα του Δημάρχου του Ελληνικού είναι ενδεικτικό. Μαζί με το συνεργείο του δήμου και μαζί και με άλλα συνεργεία από άλλους δήμους, μπροστά στους μπράβους, έσπευσα να βοηθήσω να κόψουμε τα κάγκελα και να απελευθερώσουμε την παραλία στον Άγιο Κοσμά. Έτσι πρέπει να λειτουργούν οι δήμαρχοι. Ακόμα και με ρίσκο για το καλό των δημοτών να πανε φυλακή.
Είμαι σίγουρος ότι ο λαός του Αγίου Δημητρίου θα καταδικάσει τα κόμματα και τους κομματάρχες, που ζητούν την ψήφο σας στις εκλογές. Αυτούς που τώρα που το κόμμα τους έκρινε ακατάλληλους για το χρίσμα, θα προσπαθήσουν να το παίξουν δήθεν «Ανεξάρτητοι»
Δεν έχουν αντιληφθεί πόσο τρομακτικές αλλαγές έχουν συντελεστεί στο εκλογικό σώμα.
Σας περιμένουμε στο εκλογικό μας κέντρο «Αγ. Δημητρίου 60» για να σας ακούσουμε και να μας βοηθήσετε πρακτικά στην προσπάθεια μας. Εμπιστευθείτε μας. Σύντομα θα καταλάβετε ότι ανάμεσα στις αλλες υποψηφιότητες εμείς είμαστε διαφορετικοί.
Και μη ξεχνάτε: πρώτα επιλέγουμε τον κατάλληλο Δήμαρχο και μετά αναζητούμε στο ψηφοδέλτιο του τους βέλτιστους συνεργάτες του.
Γνωρίζω πόσο μεγάλη είναι η οργή σας. Ξέρω πόσο καχύποπτα βλέπετε όλους εμάς που τώρα προεκλογικά θα σας πούμε ότι σας αγαπάμε και νοιαζόμαστε για σας. Ξέρω ότι πολλοί σκέπτεστε να μην πάτε καθόλου στην κάλπη. Αν οι συνειδητοποιημένοι πολίτες σαν και σας αδιαφορήσουν, το εκλογικό αποτέλεσμα θα το κρίνουν αυτοί που πίστεψαν ψεύτικα λογια για διορισμούς, οι κάθε μορφής διαπλεκόμενοι και το χειρότερο αυτοί που εκβιάζονται και που θα ελέγξουν κάποιοι αν έριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο που τους έδωσαν.
Αντισταθείτε σε όλες αυτές τις αθλιότητες με τις οποίες δηλώνω κατηγορηματικά ότι εμείς δεν έχουμε καμια σχέση.
Νιώθω και εγώ την ίδια οργη με σας, όταν βλέπω μεγαλοκλασάτους υπουργούς να έχουν κατακλέψει το δημόσιο χρήμα και να μένουν προκλητικά ατιμώρητοι και απο την άλλη ο νόμος να στέλνει ένα φτωχόπαιδο, που έκλεψε μια σοκολάτα, γιατί τη ζήλεψε και δεν μπορούσε να την αγοράσει. Με την ψήφο σας έχετε τη δύναμη να τιμωρήσετε αυτούς που μέχρι τώρα σας θεωρούσαν δεδομένους.
Εμείς δεν θα προσπαθήσουμε να σας εξαπατήσουμε με «Σταρ» των ΜΜΕ ούτε με κομιστές ψηφοφόρων που τους περιφέρουν από εδώ και από εκεί ανάλογα με το που εκτιμούν οτί θα γείρει η πλάστιγγα. Στο δικό μας ψηφοδέλτιο είναι άνθρωποι της διπλανής σας πόρτας, που αγωνίζονται καθημερινά για τη ζωή. Όπως επίσης και αρκετά νέα, άφθαρτα παιδιά, τα παιδιά σας, που οραματίζονται έναν καλύτερο κόσμο, εντελως διαφορετικό από αυτον που τους παραδίνουμε εμείς οι μεγαλύτεροι.
Εμπιστευθείτε μας.


Με αγάπη
Τάσος Αυρηλιώνης
Υποψήφιος Δήμαρχος
Επικεφαλής της παράραξης
«Άγιος Δημήτριος-η πόλη μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου