email: tasosavrilionis@yahoo.gr

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Κείμενο του Τάσου Αυρηλιώνη εκ μέρους της Δημοτικής Παράταξης "Άγιος Δημήτριος - Η πόλη μας"

  ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ
 Φίλες και φίλοι  κάτοικοι του Αγίου Δημητρίου,
Οι δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου διεξήχθησαν μέσα στο πιο ζοφερό πολιτικοοικονομικό τοπίο, που βιώσαμε ποτέ μετά τον πόλεμο.Το 40% της αποχής στον πρώτο γύρο, το 60% στο δεύτερο, τα χιλιάδες λευκά και άκυρα ψηφοδέλτια και κυρίως η καθολική αποστροφή των νέων ανθρώπων στην εκλογική διαδικασία, προκαλούν ρίγος και δέος σε κάθε νοήμονα πολίτη. Είναι το αποτέλεσμα της απόλυτης χρεωκοπίας του πολιτικού μας συστήματος,όπως λειτούργησε τις τελευταίες δεκαετίες.
            Η δημιουργία της νεοσύστατης δημοτικής μας παράταξης «Άγιος Δημήτριος – Η πόλη μας»,δεν είχε σαν κίνητρο την ικανοποίηση φιλοδοξιών και άλλων ανομολόγητων επιδιώξεων.Τη γέννησε η ανάγκη να αντισταθούμε στην αθλιότητα, τον ευτελισμό και την κατάπτωση που βλέπει σήμερα κανείς σ’ όλες τις εκφάνσεις της Δημόσιας ζωής, αλλά και η αγάπη μας για την πόλη μας και τους κατοίκους της. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι οι απόψεις μας έχουν πολύ μεγαλύτερη απήχηση από αυτή που τελικά εκφράστηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα .Αυτό μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε.Γνωρίζαμε από την αρχή ότι το εγχείρημά μας ήταν δύσκολο.Τολμήσαμε να αντιπαρατεθούμε με μηχανισμούς μικρών και μεγάλων κομμάτων,  ιδιωτικά συμφέροντα   και   άλλα κέντρα επηρεασμού ομάδων ψηφοφόρων.
            Δυστυχώς έγινε αυτό που φοβόμασταν και προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε. Την τύχη της πόλης μας σε μεγάλο βαθμό την έκριναν τα θύματα ωμών κομματικών εκβιασμών,οι ευκολόπιστοι σε υποσχέσεις και ανταλλάγματα και όσοι χρόνια τώρα έχουν μάθει να κινούνται μέσα από τις υπόγειες διαδρομές της διαπλοκής καί της παραεξουσίας.Με ισχνές πλειοψηφίες στον πρώτο γύρο επικράτησαν οι ευνοούμενοι των δυο μεγάλων κομμάτων.Σεβόμενοι την προσωπικότητα των ψηφοφόρων μας τους καλέσαμε να πράξουν κατά συνείδηση στον δεύτερο γύρο.Από αυτούς που πήγαν και ψήφισαν στον πρώτο γύρο, 8.500 απείχαν από το δεύτερο γύρο. Το στοιχείο αυτό είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό και δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση εκδηλώσεις κομπασμού και πανηγυρισμών. Η αδυναμία του σημερινού Δημάρχου να πείσει τους δημότες, η τεράστια αποχή, οι περίεργες «στηρίξεις» και τα χιλιάδες εκφοβιστικά τηλεφωνήματα που εκπορεύτηκαν από τα υπουργικά γραφεία, οδήγησαν στο γνωστό αποτέλεσμα.
            Υποχρεωμένοι να σεβαστούμε την τυπική εκλογική διαδικασά και την κρίση των δημοτών όπως εκφράστηκε, ευχόμαστε στη νέα  Δήμαρχο καλή επιτυχία και δύναμη στο έργο που αναλαμβάνει. Με τη δύναμη που μας έδωσε ο λαός θα της συμπαρασταθούμε σε κάθε σωστή επιλογή. Διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο αποτελεσματική μπορεί να είναι η νέα Διοίκηση.Και αυτό γιατί γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα, πιστεύουμε ότι τόσο από το προσκήνιο όσο και από το παρασκήνιο,για τα επόμενα 3,5 χρόνια, το Δήμο θα διοικούν οι κύριοι υπεύθυνοι για τη σημερινή κακή εικόνα της πόλης μας, που αποδοκιμάστηκαν  στις εκλογές του 2006. Όταν λέμε ότι « Αλλάζουμε την πόλη» και δεν έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε ούτε τον παλιό τίτλο «Δημιουργία – Ανανέωση»,  κόβοντας τον ομφάλιο λώρο από το παρελθόν, δεν μπορούμε να πείσουμε κανέναν ότι προέκυψε κάτι καινούριο. Εμείς ειλικρινά ευχόμαστε να διαψευστούμε σ’αυτή μας την πρόβλεψη.
            Θα ήθελα εδώ να ευχαριστήσω τις 31 γυναίκες και τους 31 άνδρες, που αποδέχτηκαν την πρότασή μας να αποτελέσουν τους υποψηφίους  της παράταξης μας. Ακόμη να ευχαριστήσω θερμά τους ηρωικούς  συνδημότες μας, που άντεξαν στις πολλαπλές πιέσεις και μας τίμησαν με την ψήφο τους, χωρίς να προσδοκούν κανένα προσωπικό όφελος από μας.Είναι ψήφοι αγάπης και εμπιστοσύνης και όχι αποτέλεσμα της όποιας συναλλαγής.Τους υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να μιλάμε καθαρά και ξάστερα όπως κάναμε πάντα και θα αγωνιζόμαστε με το ίδιο πάθος για το κοινό καλό.
            Επίσης θα ήθελα να χαιρετίσω και όλους τους άλλους συνδημότες μας που είχαν διαφορετική επιλογή.Θα ήταν χρήσιμο κατά τη γνώμη μου να παρακολουθούν όλους εμάς που επέλεξαν για το Δημοτικό Συμβούλιο και να μας κρίνουν ανάλογα με το πόσο ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες τους.                 
                                                                      Τάσος  Αυρηλιώνης ,  Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου